Amplasata intr-un loc minunat si intr-o cladire pe masura, Biblioteca Municipala Dr.C.I. Istrati Campina poarta numele ilustrului savant roman deoarece acesta a infiintat prima biblioteca publica din Campina in anul 1906 la Scoala de Baieti nr.1, cu un fond de carte de 4200 de volume, provenite din donatii ale domniei sale si ale prietenilor sai, intelectuali ai vremii respective si mari personalitati ale culturii romanesti. Schimband denumiri si sedii, biblioteca municipala de astazi a avut o istorie zbuciumata, dar a reusit sa depaseasca momentele grele prin dragostea de carte a celor care au slujit-o de-a lungul celor 60 de ani de existenta. In 1949, dupa ce razboiul a trecut peste oras, biblioteca a ramas la Scoala Generala Nr.1, pornind la drum cu cateva donatii, apoi cu banii alocati de stat.

Continuatoare a traditiei initiate de dr. C.I. Istrati, Biblioteca Municipala Campina detine la ora actuala un numar de 67.497 volume (la sfarsitul lunii iunie 2009) din toate domeniile cunosterii, organizate in sistem CZU. De asemenea, exista colectii de ziare si reviste, precum si presa cotidiana. In cadrul bibliotecii functioneaza trei sectii de imprumut : sectia de imprumut pentru adulti, sectia de imprumut pentru copii si sectia de carte in limba engleza, toate cu acces liber la raft. Biblioteca dispune de doua depozite aflate la etajele I si II ale cladiri, unde cartile sunt aranjate alfabetic in cadrul literaturii romane si straine, si sistematic pentru celelalte materii, pentru a putea fi usor regasite. La sala de lectura utilizatorii pot avea acces la internet, pot consulta presa zilnica si un bogat fond de referinta constituit din dictionare, enciclopedii, antologii, tratate, manuale de invatare a limbilor, etc.

Sectia de limba engleza, cunoscuta campinenilor in special sub numele de Biblioteca Engleza, a fost fondata in anul 1998, fiind rodul colaboararii dintre Primaria Municipiului Campina si fundatia engleza East European Information Share Trust (EEIST). Aceasta fundatie este condusa de distinsa doamna Wendy Pratt si de sotul dumneaei, domnul Anthony Pratt. Prin intermediul doamnei Constanta Mezdrea Coman - inginera chimista si scriitoare - EEIST a donat Bibliotecii Municipale Dr.C.I. Istrati un numar de 10.000 de volume. Sectia de limba engleza functioneaza in incinta Casei Tineretului, la etajul 1. Fiind o sectie a Bibliotecii Municipale Campina, procedura de inscriere a cititorilor, precum si prelucrarea si structurarea colectiilor se fac dupa aceleasi criterii. Deasemenea, la Biblioteca Engleza, cititorii au acces la internet gratuit.

Acesta este universul pe care-l veti descoperi trecandu-ne pragul!

 
© 2011. Design & developed by ISIS M3